Úvod » KOŘENKY » Paprika maďarská sladká ASTA 100 kořenka 150g


    

Paprika maďarská sladká ASTA 100 kořenka 150g

skladem

 

Číslo produktu: 0177
Naše cena:
85 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Paprika maďarská sladká ASTA 100
0046
Paprika maďarská sladká ASTA 100
skladem
Naše cena 55 Kč

INFORMACE O PRODUKTU:

Maďarská paprika je vyráběna ze surovin vypěstováných v Maďarsku (oblast Szeged a Kalocsa).

CO JE MLETÁ PAPRIKA?

Zjednodušeně řečeno: Jsou to mleté plody, lusky botanického druhu papriky roční (Capsicium annuum), nebili mletá dužnina a mletá semena této rostliny. Podstatné je, že nositelem charakteristické barvy je dužnina obsahující různá červená barviva. Semena totiž barvivo neobsahují.

MĚŘÍTKO KVALITY? ASTA!

Asta je číslo (kolorimetrický index), který udává množství červených barviv obsažených v paprice, tedy schopnost papriky barvit. Neříká nic o vlastní barvě paprikového prášku, která může být ovlivněna řadou dalších faktorů. Není známo jak, ale pravděpodobně historicky vzniklo pravidlo, že standartem je paprika s indexem 80 asta. Asi proto, že tato asta je vhodná pro většinu gastronomických kreací, od guláše po paellu. Vyšší index asta jsou dekorační nebo jsou potřebné pro výrobu některých typických národních uzenin. A nechybí ani využití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Vyvarujte se nakupování nevoňavé 60 asta papriky. Že ušetříte a že na guláš stačí? Jednak musíte pro dosažení barvy dávkovat mnohem více papriky (už neušetříte) a pak, nechodí k vám na takový guláš náhodou stále méně zákazníků? Tahle paprika je určena pro řeznickou a uzenářskou výrobu, ne pro vaši kuchyni!

POPIS: Jednoletá plodová zelenina, dorůstající výšky až 80cm, lodyha rozvětvená, plody podla eodrůdy za zralosti žluté, oranžové nebo červené, ale i fialové nebo bělavé.

POUŽITÍ: Paprika je hotový multitalent. Je to silné koření do guláše, na pečeně a drůbež, o svém opodstatnění přesvědčuje i u ryb a zeleniny.Kromě toho se paprika dobře hodí k bramborům opékaným či pečeným v troubě, dále do polévek, salátů či do tvarohu a k vaječným jídlům. Vysoký obsah vitamínu C posiluje imunitní systém nejen při nachlazení.

YWYxM